Kastellets Historiske Samling i Norgesporten

Kastellets Historiske Samling har lokaler i den vester portpavillon i Norgesporten.

Samling består af Malerier, tegninger, fotografier, effekter m.m., der illustrerer Kastellets Historie.

Fra Kastellets Historiske Samling.

 

OBS!

Samlingen er ind til videre, foreløbig til og med september, lukket alle de annoncerede søndage og St. Bededagsaften, dels på grund af corona-udfordringerne, men i høj grad også på grund af byggeriet i Kastellet.

 

Samlingen er åben (jf. programmet for dagene) St. Bededagsaften, samt på Kulturnatten og Kastellets fødselsdag. Yderligere er der åbent hver søndag mellem 12.00 og 14.00 i månederne maj, juni, juli, august og september, med undtagelse af Pinsedag og den søndag, hvor der er Walkaton. Der er gratis entre.

Samlingen kan åbnes ekstraordinært, hvis det ønskes, i forbindelse med en rundvisning.

Web hs3Foto: Perlynge, 2019

Web hs1Foto: PerLynge, 2019

Web hs2Foto: Per Lynge

Vi modtager meget gerne alt tilgængeligt materiale om Kastellet, som effekter til Samlingen. F. eks. bøger, avisudklip, billeder, malerier, dagbøger, beretninger m.m., kort sagt, alt der har relation til Kastellet har interesse. Det gælder også effekter selv om de evt. kan virker ubetydelige. Hvis de stammer fra, eller omhandler Kastellet er vi meget interesseret. Effekterne kan være fra dine olde- eller bedstefars tid som værnepligtig på Kastellet eller måske har de været ansat på Kastellet. Det kan også være noget du har arvet eller fået på et tidspunkt.

Hvis du vil donere nogle effekter, er der flere muligheder. Der kan være tale om effekter som du ønsker at overdrage til foreningen eller der kan være tale om effekter som du gerne vil beholde, men som vi gerne må låne til affotografering eller skanning, måske en kombination.

Ved at donere eller lade os affotografere / skanne de effekter som du gerne selv vil beholde, er du medvirkende til at bevare historien om Kastellet for eftertiden. Hvis du ønsker det, vil dit navn blive nævnt på vores hjemmeside i listen over personer som har doneret effekter til Kastellets Historiske Samling.

Hvis du ønsker det, kan du evt. selv være til stede ved affotograferingen / skanningen. Du kan få en elektronisk kopi af materialet når det er klargjort og registreret.

Hvis du mener, at du har noget vi vil være interesseret i, så skal du udfylde nedenstående kontaktformular. Du vil herefter blive kontaktet med henblik på en aftale om det videre forløb og rammerne."

 

Kontakt til Kastellets Historiske Samling

Denne kontaktformular må kun bruges hvis der er spørgsmål til Kastellets Historiske Samling eller hvis man evt. har effekter man vil støtte foreningen med.

Har man spørgsmål af generel karakter skal man bruge denne kontaktformular.

Ønsker man at støtte foreningen ved at melde sig ind så klik på Indmeldelse.

Vil man bestille en rundvisning så klik på rundvisning.